Drept civil avocat oradea, avocat divort, avocat bun, avocat pret

După cum subliniază însăși Codul civil in cadrul art. 2 alin. 1 – “Dispozițiile prezentului cod reglementează raporturile patrimoniale și nepatrimoniale dintre persoane, ca subiecte de drept civil”.

Asadar, dreptul civil ca si ramura a dreptului, guverneaza, reglementeaza si stabileste regulile de conduita pentru acele raporturi juridice patrimonaiale si nepatrimoniale care se nasc intre persoane fizice ori intre persoane juridice ca si subiecti de drept.

Codul civil ca si legislatie, prezinta o importanta extrem de ridicata, intrucat pe de o parte are cea mai mare arie de reglementare juridica (rapoartele juridice de drept civil sunt extrem de frecvente in viata unui subiect de drept) pe de alta parte, Codul civil reprezinta dreptul comun pentru toate ramurile de drept (mai precis daca o ramura de drept civil nu reglementeaza un anumit aspect al raportului juridic se vor aplica regulile cuprinse in cadrul Codului civil).

Subdomenii relevante in material dreptului civil, in cadrul caruia cabinetul avocatial isi desfasoara activitatea pentru portofoliul de clienti, tine de urmatoarele arii de specializare:

 • raporturi juridice determinate de existeta contractelor numite si nenumite – raspunderea contractuala;
 • fapte ilicite civileraspunderea delictuala civila;
 • succesiune;
 • litigii privind dreptul de proprietate (iesire din indiviziune, revendicare imobiliara, granituire, stabilirea servitutilor legale, etc); executare silita, restituirea imobilelor confiscate de regimul comunist.

În aceasta materie, echipa cabinetului poate sa asigure urmatoarele servicii: avocat oradea

 1. onsultanta juridica de specialitate;
 2. puncte de vedere legale cu privire la problemele subiectilor de drept;
 3. analizarea, adaptarea, conceperea, realizarea si personalizarea contractelor;
 4. intocmirea de acte juridice si documente juridice pentru client;
 5. asistarea clientului la negocieri contractuale si extracontractuale;
 6. asistenta clientului in cadrul procedurilor de mediere, intermedieri si arbitraj;
 7. servicii due diligence – prin departamentul de preventie contractuala;
 8. servicii fiduciare in favoarea clientului;
 9. reprezentare si asistare in fata instantelor de judecata.

avocat partaj

Avocat Moștenire Oradea:

Oferim consultanță și asistență în probleme legate de moșteniri, inclusiv redactarea și interpretarea testamentelor, divizarea averilor și rezolvarea disputelor privind moștenirea.

În lumea complexă a dreptului moștenirilor, suntem aici pentru a vă oferi o mână de ajutor specializată și experimentată. Moștenirea este un subiect delicat și adesea plin de emoții, și de aceea, avem ca prioritate să vă oferim asistența necesară pentru a vă ghida în aceste momente dificile.

Redactarea și Interpretarea Testamentelor:

Un testament bine redactat este o modalitate esențială de a vă asigura că dorințele dvs. cu privire la moștenire sunt respectate. Noi vă stăm alături pentru a redacta un testament care să fie legal valabil și care să reflecte cu exactitate voința dvs. În plus, oferim servicii de interpretare a testamentelor pentru a asigura că acestea sunt înțelese și implementate corect.

Divizarea Averilor:

Divizarea corectă a averilor într-o succesiune poate fi complicată și conflictuală. Cu experiența noastră vastă, vă putem ajuta să determinați modul cel mai echitabil de a împărți bunurile moștenite între moștenitori. Ne străduim să ajungem la soluții care să minimizeze tensiunile și conflictele între părți.

Rezolvarea Disputelor Privind Moștenirea:

Uneori, disputele pot apărea în cadrul unei succesiuni. Fie că este vorba despre contestarea unui testament, despre neînțelegeri între moștenitori sau alte aspecte legate de moștenire, suntem pregătiți să vă reprezentăm interesele în fața instanțelor de judecată și să căutăm soluții eficiente și favorabile.

În plus față de aceste servicii esențiale, ne angajăm să vă oferim și consultanță personalizată pentru a vă ajuta să înțelegeți în mod clar drepturile dvs. și opțiunile disponibile în cadrul procedurilor de moștenire. Suntem conștienți că fiecare caz este unic și necesită abordări specifice, așa că suntem aici pentru a vă oferi soluții adaptate nevoilor și circumstanțelor dvs. individuale.

Cu experiența noastră și cunoștințele în domeniul dreptului moștenirilor, puteți avea încredere că suntem alegerea potrivită pentru a vă ghida în procesul complex al moștenirilor și pentru a vă proteja interesele și drepturile.

Avocat Partaj Oradea:

Suntem partenerii dvs. de încredere în gestionarea cu succes a procesului de partaj al proprietăților și bunurilor comune în Oradea, fie că este vorba despre o succesiune sau despre alte situații similare. Înțelegem că partajul poate fi o etapă complexă și adesea plină de tensiune în procesul de moștenire, și suntem aici pentru a vă oferi suportul și expertiza necesară pentru a facilita acest proces într-un mod eficient și echitabil.

Asistență Profesională:

Având o vastă experiență în domeniul partajului de bunuri, suntem pregătiți să vă ghidăm în fiecare etapă a procesului. De la evaluarea inițială a bunurilor și proprietăților de împărțit până la întocmirea documentelor legale și asistența în negocierile dintre părți, suntem aici pentru a vă oferi asistența juridică de care aveți nevoie.

Eficiență și Echitate:

Obiectivul nostru principal este să ajungem la o soluție de partaj care să fie atât eficientă, cât și echitabilă pentru toate părțile implicate. Ne străduim să găsim modalități de a evita conflictele și litigiile inutile, promovând în schimb dialogul și negocierea constructivă.

Soluții Personalizate:

Fiecare situație de partaj este unică, iar strategia noastră este adaptată nevoilor și circumstanțelor dvs. individuale. Suntem dedicați să vă ajutăm să găsiți cea mai bună cale de a împărți bunurile astfel încât să vă protejați interesele și drepturile.

Reprezentare în Instanță:

Dacă partajul nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă și este necesar să apelăm la instanță, suntem pregătiți să vă reprezentăm interesele în fața instanțelor de judecată din Oradea. Cu o abordare profesională și o cunoaștere profundă a legislației aplicabile, suntem gata să luptăm pentru drepturile dvs.

În concluzie, suntem echipa dvs. de avocați în Oradea, specializați în servicii de partaj. Indiferent cât de complexă sau tensionată poate fi situația, puteți conta pe noi pentru a vă oferi soluții practice și eficiente în gestionarea partajului de bunuri. Contactați-ne pentru a discuta despre cum vă putem ajuta să vă atingeți obiectivele și să rezolvați cu succes problema partajului.

Avocat Succesiune Oradea:

Suntem aici pentru a vă oferi servicii specializate și dedicate în ceea ce privește procedurile de succesiune în Oradea. Înțelegem că procesul de succesiune poate fi un moment emoționant și complex în viața dvs., și suntem dedicați să vă sprijinim și să vă protejăm drepturile și interesele în această perioadă delicată.

Asistență Profesională:

Oferim asistență juridică de înaltă calitate în fiecare etapă a procedurii de succesiune. De la evaluarea inițială a activelor și datoriilor moștenirii până la întocmirea documentelor necesare și reprezentarea dvs. în fața autorităților competente, suntem aici pentru a vă ghida și vă ajuta să navigați cu încredere prin acest proces.

Protecția Drepturilor Dvs.:

Ne angajăm să vă ajutăm să vă protejați drepturile în moștenirea unui membru al familiei sau a unei persoane apropiate. Fie că sunteți moștenitor legal, legatar testamentar sau aveți alte drepturi sau pretenții legate de moștenire, vă vom reprezenta și vă vom susține în vederea obținerii ceea ce vă aparține de drept.

Gestionarea Conflictelor:

În cazul în care apar dispute sau neînțelegeri între moștenitori sau cu privire la bunurile moștenite, suntem aici pentru a căuta soluții pașnice și pentru a vă reprezenta interesele în mod eficient. Avem experiența și abilitățile necesare pentru a media conflicte și pentru a evita costurile și întârzierile unui litigiu în instanță, dacă este posibil.

Expertiza Legală:

Echipa noastră de avocați are o cunoaștere profundă a legislației și a procedurilor de succesiune în Oradea, și suntem pregătiți să vă oferim consultanță legală pentru a vă ajuta să faceți alegerile corecte și informate pe parcursul procesului.

Indiferent de complexitatea sau amploarea procedurii de succesiune cu care vă confruntați, suntem aici pentru a vă sprijini și pentru a vă oferi asistență juridică de încredere în această perioadă sensibilă. Contactați-ne pentru a discuta despre cum vă putem ajuta să gestionați cu succes procedura de succesiune și să vă protejați drepturile și interesele.

Raporturi Juridice Civile Oradea:

Suntem o echipă de avocați specializați în gestionarea și soluționarea raporturilor juridice civile în Oradea. Abordăm cu seriozitate și profesionalism o gamă variată de probleme juridice legate de contracte, fapte ilicite civile și litigii privind dreptul de proprietate.

Contracte:

Asigurăm că clienții noștri încheie și își gestionează contractele în mod legal și eficient. Oferim consultanță și asistență pentru redactarea, interpretarea și negocierea contractelor într-un mod care să protejeze interesele dvs. și să minimizeze riscurile legale.

Fapte Ilicite Civile:

Ne ocupăm de cazurile în care clienții noștri au fost afectați de fapte ilicite civile, cum ar fi vătămările corporale, prejudiciile materiale sau defăimarea. Acționăm în interesul dvs. pentru a obține daune sau pentru a soluționa conflictele într-un mod just și echitabil.

Litigii privind Dreptul de Proprietate:

Suntem specializați în soluționarea litigiilor legate de dreptul de proprietate. Acest domeniu poate include probleme precum ieșirea din indiviziune (partajul unui bun comun), revendicarea imobiliară (dreptul de a recupera proprietatea), granituire (stabilirea limitelor terenurilor), stabilirea servitutilor legale și executarea silită a unor hotărâri judecătorești.

Consultanță și Asistență Juridică Personalizată:

Fiecare caz este unic, și ne adaptăm strategia la circumstanțele specifice ale fiecărui client. Suntem aici pentru a vă oferi consultanță și asistență juridică personalizată pentru a vă ajuta să faceți alegeri informate și pentru a vă proteja interesele.

Reprezentare Legală:

Dacă este necesar, suntem pregătiți să vă reprezentăm în instanțele de judecată din Oradea. Echipa noastră de avocați are o experiență solidă în litigii civile și va lupta pentru drepturile dvs. în fața instanței.

Indiferent de natura problemei juridice cu care vă confruntați în domeniul raporturilor juridice civile, suntem aici pentru a vă oferi expertiza și sprijinul necesar. Contactați-ne astăzi pentru a discuta despre cum vă putem ajuta să rezolvați problema dvs. juridică într-un mod eficient și profesionist.