Departamentul de preventie contractuala

Adaptarea in functie de cerintele clientelei, reprezinta in primul rand un deziderat si in al doilea rand reprezinta o necesitate.
Avand in vedere experienta de pana acum in domeniul dreptului comercial si in mod special a contractelor comerciale, am putut observa faptul ca de cele mai multe ori semnarea unui contract nu reprezinta finalul raportului juridic ci doar inceputul acestuia.

Pe parcurul derularii relatiei contractuale, partea contractuala care manifesta diligenta si prudenta de cele mai multe ori ajunge sa minimalizeze eventualele pierderi care ar putea sa apara datorita insolventei partenerului contractual, insa pentru a putea preveni trebuie in primul rand sa identifici, sa analizezi si sa actionezi acolo unde sunt indicii privind posibila si iminenta insolventa.

Pentru a veni in intampinarea clientilor care doresc sa aibe o conduita preventiva si ca urmare a experientei in acest domeniu, profitand de accesul la bazele de date ale institutiilor publice, am creat departamentul de preventie contractuala.

Scopul acestuia fiind ca printr-o colaborare eficienta si permanenta cu departamentele de contabilitate atat ale clientului cat si ale partenerilor contractuali ai acestuia sa identificam problemele viitoare si sa minimalizam riscurile contractuale.

Aplicarea eficienta si cu strictete a managementului riscului contractual va duce de cele mai multe ori daca nu la evitarea pierderilor financiare cel putin la limitarea expunerilor financiare pe clientela insolventa si implicit la limitarea pierderilor financiare.

Totul incepe de la redactarea contractului comercial si ulterior se continua cu urmarirea si analizarea datelor financiare ale partenerului contractual.

În aceasta materie, echipa cabinetului poate sa asigure urmatoarele servicii:

– consultanta juridica de specialitate;
– asistenta juridica a clientului in vederea redactarii contractelor comerciale pentru a se putea exercita dreptul de informare si de verificare;
– verificarea bazelor de date detinute de institutiile publice;
– intocmirea de rapoarte saptamanale privind situatia financiara a partenerului contractual;
– emiterea de propuneri care vizeaza corectarea comportamentului partenerului contractual si prevenirea, limitarea riscului contractual.

Echipa Cabinetului Individual de Avocatură Curpaș Florian Cristian – Asistență Juridică pentru Achiziții Imobiliare